szkolenia z zakresu haccp

Szkolenia z zakresu HACCP

Prowadzisz firmę w branży spożywczej lub pracujesz na co dzień w takim miejscu? Chcesz dowiedzieć się więcej na temat kursów HACCP i uzyskać certyfikat szkolenia HACCP? Sprawdź naszą ofertę!

szkolenia z zakresu haccp

Szkolenia HACCP są skierowane do pracodawców i pracowników branży spożywczej. Ukończenie takiego szkolenia pozwala na zdobycie wiedzy i umiejętności niezbędnych do wdrożenia i utrzymania systemu HACCP w danym zakładzie pracy. To z kolei przekłada się na lepszą kontrolę nad procesami produkcji żywności oraz minimalizowanie ryzyka zagrożenia zdrowia konsumentów. Wybierając kurs w zakresie systemu HACCP od Webszkolenie, zyskasz dostęp do nowoczesnej platformy szkoleniowej, testów sprawdzających wiedzę oraz merytorycznego wsparcia naszego zespołu. Sprawdź ofertę kursów HACCP i już dziś zainwestuj w bezpieczeństwo swoje oraz swoich klientów!

Szkolenia w zakresie systemu HACCP | Oferta Webszkolenie

Webszkolenie oferuje szeroką ofertę kursów HACCP przeznaczonych dla osób pracujących w różnych sektorach branży spożywczej. Nasze szkolenia są idealne dla pracowników hoteli, restauracji, zakładów produkcyjnych, stołówek oraz wszystkich innych miejsc, w których produkowana, przechowywana lub wydawana jest żywność.

Dostępne języki: polski, rosyjski

Ceny naszych szkoleń HACCP: 95 zł

Oferujemy:

  • nowoczesną platformę szkoleniową z dostępem 24/7,
  • testy podsumowujące oraz test końcowy,
  • merytoryczne wsparcie naszego zespołu,
  • certyfikat ukończenia kursu w formie elektronicznej.

Sprawdź naszą ofertę kursów HACCP i zapisz się na wybrane szkolenie!

Czym jest system HACCP?

Czym jest system HACCP?

System HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) to system zarządzania bezpieczeństwem żywności, który ma na celu identyfikację, analizę oraz kontrolę zagrożeń dla zdrowia konsumentów na wszystkich etapach produkcji, dystrybucji i sprzedaży żywności. Jest on obowiązkowy w większości zakładów należących do branży spożywczej, m.in. w sklepach, magazynach, restauracjach oraz zakładach żywienia zbiorowego.

Wdrażanie i przestrzeganie zasad systemu HACCP pozwala na:

  • Zmniejszenia ryzyka wystąpienia zagrożeń dla zdrowia konsumentów, takich jak zatrucia pokarmowe, choroby zakaźne czy alergie.
  • Zapewnienie wysokiej jakości, higieny oraz bezpieczeństwa produktów spożywczych.
  • Spełnienie wymagań prawnych i regulacyjnych obowiązujących w Polsce i w Unii Europejskiej.
  • Budowanie większego zaufania do marki wśród konsumentów.

Dla kogo przeznaczone są szkolenia z zakresu HACCP?

Profesjonalne szkolenia HACCP są dedykowane wszystkim osobom pracującym w różnorodnych zakładach branży żywnościowej, niezależnie od wykształcenia, poziomu zajmowanego stanowiska czy doświadczenia zawodowego.

Dla kogo przeznaczone są szkolenia z zakresu haccp?

Z naszych kursów mogą skorzystać osoby pracujące w m.in.:

  • Firmach zajmujących się obrotem żywności: sklepy, markety, zakłady produkcyjne, hurtownie spożywcze.
  • Zakładach żywienia zbiorowego otwartego: restauracje, hotele, bary, kawiarnie, cateringi.
  • Zakładach żywienia zbiorowego zamkniętego: przedszkola, sanatoria, szpitale, stołówki szkolne.
  • Zakładach produkcji pieczywa i wyrobów cukierniczych: cukiernie, piekarnie, ciastkarnie.
  • Przedsiębiorstwach z sektora produkcyjnego: linie produkcyjne, magazyny spożywcze.

Szkolenie HACCP – jakie zagadnienia obejmuje?

Szkolenie HACCP obejmuje szeroki zakres zagadnień niezbędnych do wdrożenia i utrzymania systemu HACCP w danym zakładzie pracy. Podczas takiego kursu uczestnicy poznają m.in.:

  • wymagania systemu HACCP,
  • podstawowe założenia systemu HACCP,
  • zasady ustalania limitów krytycznych i punktów kontrolnych,
  • analizę zagrożeń i krytycznych punktów kontroli,
  • zasady higieny osobistej pracowników w obrocie żywnością,
  • chemiczne i biologiczne zanieczyszczenia żywności,
  • akty prawne w sektorze spożywczym,
  • ustalenie i wdrożenie działań korygujących,
  • dodatkowe działania w zakresie bezpieczeństwa żywności.

Ile kosztują szkolenia z zakresu HACCP?

Kurs HACCP w Webszkolenie kosztuje jedynie 95 zł. Aby uzyskać dostęp do szkolenia, wystarczy się zarejestrować, wybrać kurs i dokonać opłaty. Po zaksięgowaniu płatności w naszym systemie, udzielamy dostępu do platformy szkoleniowej, z której można korzystać 24/7.

Czy szkolenia HACCP są obowiązkowe?

Stosowanie i przestrzeganie wymagań systemu HACCP jest obowiązkowe dla wszystkich firm działających w branży spożywczej. Wynika to z przepisów prawa polskiego i unijnego. W związku z tym każdy pracownik branży spożywczej, który ma bezpośredni kontakt z żywnością lub jest odpowiedzialny za jej produkcję, przechowywanie lub dystrybucję, powinien posiadać certyfikat HACCP i przestrzegać zasad w zakresie higieny i bezpieczeństwa żywności w branży żywnościowej.

Poznaj system HACCP z Webszkolenie!

Poznaj system HACCP z Webszkolenie.pl

Szukasz profesjonalnego kursu HACCP dla siebie lub swoich pracowników? Wybierz szkolenie HACCP od Webszkolenie! Oferujemy kompleksowe kursy dla pracowników i pracodawców z sektora spożywczego. Są one przeznaczone m.in. dla osób pracujących w hotelach, restauracjach, stołówkach, przedszkolach, cukierniach, kawiarniach i wielu innych zakładach zajmujących się produkcją, przetwarzaniem oraz dystrybucją żywności.

Dlaczego warto wybrać kurs Webszkolenie?

  • Nasze szkolenia są zgodne z wymaganiami systemu HACCP.
  • Zapewniamy dostęp do nowoczesnej platformy szkoleniowej.
  • Umożliwiamy ukończenie kursu w 100% zdalnie.
  • Pozwalamy naszym kursantom poznać zasady systemu HACCP od strony praktycznej i teoretycznej.
  • Każdy uczestnik szkolenia ma szansę otrzymać certyfikat HACCP po zaliczeniu testu końcowego.

Sprawdź ofertę Webszkolenie, skontaktuj się z nami i weź udział w szkoleniu HACCP dla pracowników branży spożywczej!

Ta strona używa plików cookies i podobnych technologii m.in. w celu jak najlepszego dopasowania zawartości strony dla potrzeb użytkowników. Korzystanie z tej strony oznacza akceptację plików cookie i podobnych techniologii. Akceptuje Warunki korzystania